Responsabil!

· Uncategorized
Autori

De obicei te adresezi unui psiholog pentru a te ajuta sa iti rezolvi conflictele interioare.
Insa, spre uimirea ta,  nu de multe ori, ranile sufletesti sunt transparente in suferinta pe care o porti, foarte greu de aflat, de identificat, uneori de rezolvat.
Iata ca, cel mai important este sa poti SA ITI IDENTIFICI PROBLEMA DE VIATA.
In general, una singura este majora si se recunoaste datorita faptului ca o repeti fara incetare, fara chiar sa iti dai seama.
Recomand sa asculti cu atentie, remarcile si criticile care ti se aduc acasa, la job, de catre prieteni.
Asculta, in loc sa te aperi, sa ataci si sa te justifici si vei invata sa iti descoperi partea de responsabilitate in cea ce ti se intampla cu adevarat.
Nu e niciodata prea tarziu sa te ocupi de tine, important este SA VREI SA ITI FIE BINE!
Cu toata responsabilitatea, Mihail Jianu

2 comentarii

Comments RSS
  1. Motza

    Ar fi doar o problema: cum diferentiezi criticile constructive de cele rau-intentionate?! Conteaza, evident, persoana care ti le adreseaza si tipul de relatie pe care o ai cu ea.
    Doar ca, de cele mai multe ori, cei apropiati noua si care ar putea face diferenta in viata noastra, sunt tentati sa fie partinitori in ceea ce ne priveste. Este o greseala frecventa pe care o facem, aceea de a considera ca un prieten adevarat oglindeste doar partea pozitiva a firii noastre.
    Cand, de fapt, o persoana care iti este cu adevarat aproape, te ajuta sa-ti descoperi si sa-ti cultivi trasaturile pozitive, dar este acolo pentru tine ca sa-ti puncteze si aspectele negative, care trebuie corectate.
    Poate ar trebui cu totii sa ne rugam persoanele importante pentru noi sa ne ajute sa ne responsabilizam vis-à-vis de ceea ce nu merge bine in viata noastra. Ceva mai multa sinceritate, desi dureroasa pe termen scurt, ar fi benefica pe termen lung.

    Pupicei!

Lasă un comentariu